tisdag 30 september 2008

Antifilmtips - The Eye (Am)



Ja... den sög ju. Den skulle nog vara helt ok om man inte redan hade sett den asiatiska originalversionen. Fan ta Amerikansk filmindustri! Det låter hårt.. men den är vääldigt rasistisk. De tar en grymt bra film "The Eye" och byter ut alla viktiga karaktärer mot amerikaner och sen gör man en kopia av filmen. Vad var det för fel på den första filmen. Hade den för många asiater eller?
Det är precis som Shutter som är typ världens bästa skräckfilm. Den gjordes om i apdålig amerikansk tappning och vips så sög den. Varför? Jo för att filmen blir så grymt överförklarad! Allting som händer förklaras och är så sliskigt tydligt så att man helt ska slippa tänka när man ser filmen. Precis så är den nya versionen av "The Eye". Och allting ska vara så jävla heroiskt! I orginalet så är huvudkaraktären Sin -Je (lömskt översatt till det mer amerikanskvänliga namnet Sidney) ett offer av vad som händer henne. Hon ser döden och inser att hon inte kan ingripa, därför väljer hon att förlora synen igen så att hon slipper se. I den nya versionen så fungerade inte det här konseptet, istället räddar hon dagen och stakarn förlorar sin gudagåvade syn när hon räddat den söta blonda tjejen...buuhuu.
En sak till... det räckte tydligen inte att Sin-Je var en söt, begåvad violinspelare... nä Sidney var tvungen att vara en hyllad, berömd, amerikansk, extremt vacker violinspelare.
Nä... EN sak till! Istället för att låta de mörka skuggorna förbli mörka läskiga skuggor som vi som åskådare gissar att vara symboler för döden så fick de hugg tänder och en ordentlig förklaring så att ingen skulle undra vilka de var... kom igen! De läskiga var ju att man inte riktigt visste... det dödar ju hela spänningen! Jag behöver inte få förklarat att de är dödens budbärare... jag fattar det i alla fall!

Jag sammanfattar min review med att säga; Heroiskt, sökersött, amerikanskt slisk!

Inga kommentarer: